Wat is het beste hoesje voor jouw smartphone

Het merendeel van de smartphones is niet bepaald goedkoop. Heb je net een nieuwe gekocht? Dan zit je er uiteraard niet op te wachten om deze binnen de kortste keren alweer te vervangen. Reden genoeg om zuinig om te gaan met jouw toestel. Daarom mag een smartphonehoesje niet ontbreken. Doordat het aanbod ontzettend groot is, is het geen gemakkelijke opgave om zo’n hoesje te vinden. In deze tekst lichten we verschillende soorten smartphonehoesjes uit. Hierdoor kun jij bepalen wat het beste hoesje voor jouw smartphone is.


1. Bookcase


Wie op zoek is naar een smartphonehoesje dat 360 graden bescherming biedt, komt waarschijnlijk bij een bookcase uit. Dit hoesje dankt zijn naam aan de manier waarop je hem gebruikt. Je opent een bookcase namelijk net zoals een boek. Naast de goede bescherming zijn er nog meer redenen om voor zo’n Samsung Galaxy S21 hoesje te kiezen. Je kunt er namelijk ook pasjes in opbergen. Het merendeel van deze hoesjes biedt plaats aan twee of drie pasjes. Grote voordeel hiervan is dat je jouw portemonnee eigenlijk niet meer mee hoeft te nemen. Althans, niet als je jouw pinpas, rijbewijs en identiteitskaart in de bookcase opbergt.


2. Flipcase


Naast een bookcase kun je jouw smartphone ook beschermen met een flipcase. Dit hoesje lijkt niet alleen qua naam veel op het bovenstaande smartphonehoesje, maar ook qua bescherming. Een flipcase beschermt jouw telefoon namelijk ook rondom. Enige verschil zit hem in de manier van openen. Een flipcase open je namelijk van boven naar beneden of van beneden naar boven. In dit hoesje kun je bovendien vaak één of meerdere pasjes opbergen.


3. Bumper


Als je een blik werpt op de verschillende iPhone 13 Pro Max hoesjes kom je ongetwijfeld ook een groot aantal bumpers tegen. Deze smartphonehoesjes worden veelvuldig gebruikt. Dit komt vooral doordat het design van jouw toestel zichtbaar blijft met een bumper. Dit hoesje zit namelijk alleen om de bovenkant, onderkant en zijkanten van een telefoon. Ondanks dat de voor- en achterkant niet bedekt worden, beschermt een bumper goed. Zo blijft jouw smartphone vaak schadevrij als hij op een vlakke ondergrond valt. Laat je hem op een niet-vlakke ondergrond vallen? Dan het toestel wel beschadigen.

4. Backcover


Ben je niet helemaal overtuigd van de bescherming die een bumper biedt, maar wil je niet dat het scherm van jouw telefoon bedekt wordt? Dan is een backcover een goede keuze. Dit hoesje beschermt niet alleen de bovenkant, onderkant en zijkanten, maar ook de achterkant. Mogelijk geeft dit jou een veiliger gevoel dan wanneer je voor een bumper als smartphonehoesje kiest. Backcover smartphonehoesjes zijn overigens verkrijgbaar in verschillende materialen. Zo kun je bijvoorbeeld voor een backcover van hard kunststof kiezen. Vind je dit niet prettig? Kies dan voor een backcover van zacht kunststof, zoals TPU of siliconen.