Hoe zie je of je een herlaadkaart met 4G hebt?

Vandaag de dag levert vrijwel iedere mobiele provider 4G. Dat betekent dat je een herlaadkaart met 4G-ondersteuning ontvangt. 5G komt er zelfs al aan. Toch was dit vroeger anders. Er bestaan namelijk ook nog 2G of 3G simkaarten. Wil je zeker weten dat je een 4G simkaart (en telefoon) hebt? Lees verder om erachter te komen hoe je ziet van welk netwerk je gebruikt maakt met je herlaadkaart.

4G herlaadkaart

Er zijn twee eenvoudige opties om erachter te komen wat voor herlaadkaart je hebt:

  1. Kijk naar het icoontje van je mobiele dataverbinding op je toestelscherm. Daar kan je meestal zien of je 2G, 3G, of 4G hebt. Dat staat dan vaak (rechts)bovenin op je telefoonscherm weergegeven.
  2. Neem contact op met de provider van je herlaadkaart. Deze kan je meestal helpen met het identificeren van het netwerk op je simkaart.

Simkaart en/of telefoon vervangen

Providers stoppen met het mobiele 2G en/of 3G-netwerk. De een stopt eerder met 2G, de ander eerder met 3G. Op den duur zul je echter niet meer gebruik kunnen maken van 2G en 3G. Indien je dan nog een 2G of 3G simkaart hebt, zul je deze moeten vervangen met een 4G herlaadkaart. Dit kan soms bij je provider, maar het kan beter uitpakken om direct naar de mogelijkheden voor het kiezen van een herlaadkaart bij een andere aanbieder te kijken.

Het bovenstaande geldt overigens ook voor telefoons. Bepaalde oudere telefoons ondersteunen alleen 2G en/of 3G, en dus geen 4G (of 5G). Dat betekent dat je een 4G herlaadkaart niet kunt gebruiken op een dergelijke telefoon. Je zou dan ook je telefoon moeten vervangen met een nieuwer toestel.

Een nieuwe herlaadkaart bestellen

Indien je toch voor een nieuwe prepaid herlaadkaart dient te kiezen, zou je net zo goed direct kunnen kijken naar het bestellen van een nieuwe herlaadkaart. Dit heeft meerdere voordelen:

  • Je kunt voor een prepaid provider met goedkopere tarieven per MB, belminuut en sms kiezen.
  • Je kunt gebruik maken van aanbiedingen en deals om voordeliger uit te komen.
  • Bevalt je huidige provider niet, dan is dit het juiste moment om over te stappen.

Iedere herlaadkaart die je nu bestelt is een 4G-simkaart. Dat betekent dat je sowieso gebruik kunt maken van 4G internet met je simkaart. Let er hierbij dus wel op dat je telefoon ook 4G ondersteunt. Anders zul je eerst ook je telefoon moeten vervangen. 

Herlaadkaarten vergelijken en een nieuwe herlaadkaart bestellen doe je op prepaidsimkaarten.be. Een bijkomend voordeel is dat prepaid nummerbehoud meestal gewoon (gratis) mogelijk is. Hierdoor kun je in veel gevallen je huidige gsm-nummer gewoon behouden.