Zakelijke telefonie is belangrijker dan ooit door het nieuwe werken

Zakelijke telefonie is tegenwoordig aanzienlijk anders dan een paar jaar geleden. Ondanks het feit dat er steeds meer mogelijkheden worden geboden aan klanten en partners om bedrijven te contacteren via, email, chat en sociale media, is het gebruik van de telefoon nog steeds de meest geliefde contactmethode. Dit heeft er vooral mee te maken dat de telefoon de mogelijkheid geeft om persoonlijk contact te onderhouden en de klanten snel van dienst te kunnen zijn. 

De coronacrisis heeft het thuiswerken in de lift gezet en steeds meer bedrijven kiezen ervoor om hun medewerkers flexibel te laten werken tussen huis en kantoor. De verwachting is ook dat dit blijft tot na de Corona pandemie, omdat dit voor beide partijen diverse voordelen biedt. De zakelijke cloud telefonie dient hier ook op afgesteld te worden, omdat de smartphone in deze gevallen vaak wordt gebruikt als de vaste telefoon voor de zakelijke telefonie. De Belfabriek biedt verschillende oplossingen om dit te faciliteren.

De Belfabriek maakt het mogelijk de smartphone als vaste telefoon te gebruiken

Veel bedrijven kiezen vaak voor een specifiek vast nummer passend bij het soort bedrijf. Vaste nummers kunnen bijvoorbeeld gebonden zijn aan een specifieke regio waar de doelgroep zich bevindt zoals een 040 nummer in Eindhoven. 

Ook zijn er bedrijven die ervoor kiezen om voor een landelijke of internationale uitstraling te gaan op dit gebied en kiezen voor een servicenummer formaat, zoals bijvoorbeeld 0900 of 0800 nummers. Het komt vaak niet heel professioneel over wanneer een mobiel nummer gebruikt wordt als het vaste bedrijfsnummer en is het doorschakelen van een vast telefoonnummer naar de smartphone dan ook een welkome functie van de zakelijke telefonie van de Belfabriek. 

Digitale nomaden en freelancers kunnen vanaf overal ter wereld bereikt worden op een vast Nederlands nummer

Door het feit dat bedrijven de mogelijkheid bieden aan het personeel om vanaf verschillende locaties te werken, zijn er ook steeds meer mensen die kiezen voor een digitale nomade bestaan, waarbij reizen en werken wordt gecombineerd. 

Als u een freelancer bent en klanten in Nederland bedient of wanneer u een bedrijf heeft en ook medewerkers heeft werken vanuit het buitenland dan is het erg raadzaam om gebruik te maken van een VoIP telefonie oplossing die het mogelijk maakt om een vast Nederlands telefoonnummer door te schakelen naar een smartphone, waardoor het niet uitmaakt vanuit waar de telefoon opgenomen wordt en de klant altijd hetzelfde Nederlandse nummer blijft gebruiken.