Welke smartphones zijn anno 2020 het meest populair?

Smartphones

Smartphones worden tegenwoordig steeds geavanceerder. Ze zijn sneller, worden gebruiksvriendelijker, beschikken over meer opslag en de schermen worden scherper. Maar wat doen mensen zoal op een smartphone? Ze kijken en downloaden series, spelen spellen, lezen boeken en zijn actief op sociale media. Mensen zijn in hun vrije tijd dan ook actiever op de smartphone in vergelijking met tablets, laptops en PC’s. Niet gek dat fabrikanten er alles aan doen om hun telefoons te blijven verbeteren. Komend jaar gaat Nederland ook nog eens kennismaken met 5g en wordt internetbellen steeds populairder. Zo ook voor de zakelijke markt. Op zoek naar een hypermodern telecomsysteem voor jouw bedrijf? Bezoek dan de website van Voip4all eens.

Smartphones in het afgelopen decennium

In het afgelopen decennium heeft de smartphone echt naam gemaakt. Natuurlijk kwam de smartphone aan het einde van de zero’s al op, maar begin dit decennium zijn de grootste stappen gemaakt. De telefoons werden sneller en gebruiksvriendelijker door het gebruik van apps. Niet alles hoeft meer via de zoekmachine op de telefoon te gaan. Mobile games zoals Clash of Clans hebben toen ook hun intrede gedaan. De smartphone zit ongeveer op z’n top, het kan bijna niet beter of sneller. Het is dus wachten op een nieuw product dat de smartphone overstijgt. De kleine veranderingen op smartphonegebied zijn niet baanbrekend meer. 

Toch is de smartphone voorlopig nog niet van de baan. In dit artikel worden de 2 meest populaire smartphonemerken besproken.

Apple iPhone

Er wordt veel op het merk Apple gezocht op het internet. Apple is een vooruitstrevend merk met een sterk imago. Veel mensen kopen het telefoonmerk als een soort statussymbool. De telefoons zijn de duurste op de markt. Vaak lopen ze wel tegen de 1000 euro aan. De iPhone 11 Pro komt zelfs uit op 1159 euro. De Apple iPhone blijft in Nederland ook onverminderd populair. Een groot voordeel van de iPhone is dat deze het voor oude iPhone-modellen mogelijk maakt om met het nieuwe besturingssysteem iOS 14 te werken.

Samsung

In Nederland worden de telefoons van Samsung het meest verkocht. Toch waren de verwachtingen van de laatste Galaxy toestellen hoger gespannen, dan voorheen verwacht werd. Toch blijft de Samsung dus heel populair onder de Nederlandse bevolking. Hoe komt dit? Je krijgt bij een Samsung waar voor je geld. De prijs-kwaliteitverhouding is optimaal bij het merk Samsung. Samsung is daarnaast erg gebruiksvriendelijk. De telefoons hebben tevens een strakke uitstraling.