Weet jij waarom ziekenhuizen nog steeds pagers gebruiken?

reparatie schade

In het ziekenhuis gebruikt de arts het beste van de beste apparatuur die er tegenwoordig op de markt is om ervoor te zorgen dat je in goede gezondheid verkeerd. Maar naast deze apparatuur gebruiken de arts ook nog steeds een pager! Dit terwijl iedereen tegenwoordig wel een smartphone of mobiele telefoon heeft, dan zou je denken dat de ziekenhuizen op dit front toch achterlopen. Maar een smartphone/mobiele telefoon werkt averechts en er zijn hele goede redenen waarom ziekenhuispersoneel nog steeds de pager prefereert in plaats van het nieuwste digitale snufje voor communicatie op de markt. In dit artikel vertellen we je hier meer over.

De bereikbaarheid van een mobiele telefoon

In ziekenhuizen is het niet altijd mogelijk om bereik te hebben met de mobiele telefoon, deze staan bekend als dode zones. Deze dode zones zijn onontkoombaar, omdat sommige muren nou eenmaal röntgenstralen moeten tegen houden. Lang of vaak blootgesteld worden aan röntgenstralen zorgen voor ziektes. Tevens zorgen de grote apparaten in het ziekenhuis (die gemaakt zijn van metaal) dat het signaal van een mobiele telefoon extra moeilijk doorkomt.

Met een pager is dit probleem er niet, omdat deze via radiosignalen communiceren op een hoge frequentie. Het bereik van een pager is vergelijkbaar als met een radio. Daarnaast, heeft een pager anders contact dan een mobiele telefoon die naar een telefoonmast zoekt, de pager zoekt naar de dichtstbijzijnde satelliet. Hiervoor moet het bereik van een pager optimaal zijn. Deze optimalisatie zorgt er ook voor dat de pager nooit te min kan schieten. Daarnaast is het nadeel van de mobiele telefoon en smart phones tegenwoordig dat deze moeten worden opgeladen. Een arts kan lange uren draaien en daarna doodmoe zijn en vergeten zijn mobiel op te laten. Zo zal de arts niet bereikbaar zijn, maar een pager werkt op batterijen en batterijen zijn makkelijk te vervangen! Daarom zal je altijd genoeg batterijen vinden in een ziekenhuis.

Ben jij nu ook geïnteresseerd in het aanschaffen van een pager? Ga dan naar Ceyont waar je een variatie aan pagers vindt!