Wat kan er allemaal gerepareerd worden tijdens een smartphone reparatie?

De smartphone is niet meer weg te denken uit ons leven. Kleine, complexe apparaatjes die van alles en nog wat kunnen. Een elektronisch wonder dat in de palm van je hand past. Maar net zoals alle apparatuur en andere dingen, heeft ook de smartphone wel eens een reparatiebeurt nodig. De meest basale dingen zouden we nog wel zelf kunnen repareren, maar een smartphone maken, ik zou dat niet kunnen. Gelukkig dat er dan bedrijven bestaan, zoals www.justphones.nl , met verstand van zaken, die met gemak een smartphone reparatie kunnen uitvoeren voor ons. Scheelt ons een hoop ge-etter, en de kans dat er iets fout gaat, is dan ineens stukken kleiner. In deze blog lees je meer over verschillende soorten smartphone reparaties.

Scherm kapot

Je bent met iets bezig, wat dan ook, je wilt je telefoon oppakken/neerleggen, en ineens valt dat complexe elektronische wondertje uit je handen. Je probeert je smartphone nog op te vangen, maar het is al te laat. Je smartphone komt met het scherm op een robuust voorwerp terecht en het geluid van barstend glas klinkt je in de oren. Je pakt snel je telefoon op om de schade op te nemen: potver, scherm gebarsten. Nou kun je er natuurlijk voor kiezen om met dat kapotte scherm te blijven rondlopen, maar je doet er veel beter aan om dat scherm te laten repareren. Een gebarsten scherm kun je je namelijk lelijk aan snijden, of het scherm kan eruit vallen. Niet echt handig. Dus heb je een kapot scherm, laat hem dan zo snel mogelijk repareren, dan kun je weer lang én veilig gebruik maken van je smartphone.

Accu vervangen

Het fijne van batterijen is dat we ze kunnen opladen als ze leeg zijn. Het minder fijne is dat ze na verloop van tijd hun kracht verliezen, en je dus steeds vaker je batterij moet opladen, maar hij vaak net zo snel weer leegloopt. Bij Justphones kun je heel makkelijk je accu laten testen om te ontdekken of het al tijd is om die accu te laten vervangen. Mocht dat inderdaad nodig zijn, dan doen ze dat binnen mum van tijd voor je. Ben jij daarna weer lekker de hele dag bereikbaar.

Oplaadpunt vervangen

Laten we eerlijk wezen, doe jij altijd voorzichtig het stekkertje van je oplader in je telefoon? Waarschijnlijk niet. Sommige mensen doe het met veel geweld (figuurlijk), maar echt aandacht besteden aan het stekkertje in het gaatje steken doen we niet. Het is dan ook niet zo vreemd dat na verloop van tijd de kans bestaat dat je smartphone helemaal niet meer wilt opladen. Grote kans dat het oplaadpunt beschadigd is. Wanneer een oplaadpunt gerepareerd moet worden, wordt de microfoon die zich ernaast bevindt, ook meteen vervangen.