Koophulp refurbished iPhone: welk toestel is geschikt?

Refurbished iPhone 11

Je bent op zoek naar een nieuwe iPhone, maar je weet niet welk toestel je moet kiezen? Met de hoeveelheid keuze die er tegenwoordig is, kan een keuze maken lastiger worden. Omdat je natuurlijk graag het meest duurzame en voordelige toestel aanschaft, ga je voor een refurbished iPhone. Maar welk refurbished toestel past dan het best bij jou? Dat ligt natuurlijk aan wat je ermee wil doen. Om je op weg te helpen zetten we hier op een rijtje welk toestel het best te gebruiken valt bij welke wens.

Op welke punten let je bij een refurbished iPhone

Het is handig om voor jezelf te bedenken welke eigenschappen je het meest belangrijk vindt. Je kunt op de volgende punten letten:

  • Hoe snel wil je dat de iPhone is?
  • Hoe goed moet de camera zijn?
  • Hoeveel geheugen wil je dat het toestel heeft?
  • Overige punten die het gebruiksgemak vergroten.

Refurbished iPhone 11 als snelste toestel

Over het algemeen zijn bijna alle iPhone toestellen snel. Wanneer je echter van plan bent om games te gaan spelen op je toestel, kun je overwegen een van de nieuwere toestellen aan te schaffen. Zo zijn de iPhones 8, X en 11 zeker geschikt voor games. Natuurlijk is de refurbished iPhone 11 of iPhone 11 Pro het snelst, aangezien dit de nieuwste toestellen zijn.

IPhone camera voor vakantiefoto’s of professionele doeleinden?

Hoe belangrijk is een goede camera voor jou? Wanneer je je telefoon gewoon voor normale en/of vakantiefoto’s wil gebruiken, is een wat ouder toestel voldoende. De toestellen vanaf het 6S model zijn hier al geschikt voor. Maak je regelmatig foto’s en/of portretten? En heb je daarbij soms ook minder goed licht? Dan zijn de toestellen vanaf de iPhone 7 geschikt voor jou. Als je daarbovenop ook graag filmpjes maakt, is een optische beeldstabilisator belangrijk. Kies dan dus voor een toestel die daarover beschikt. Dat zijn de iPhone 7, 7 Plus, 8, 8 Plus, X en natuurlijk de nieuwste toestellen: iPhone 11 en iPhone 11 Pro.

IPhone met 16, 32, 64, 128 of 256 GB geheugen?

Wanneer je het toestel alleen gebruikt om berichtjes te sturen, te bellen en social media, kan 16 GB genoeg zijn. Als je daarnaast ook graag een paar andere apps download of regelmatig foto’s en video’s maakt, kun je beter voor een 32 GB toestel gaan. Houd er rekening mee dat je dan wel om de zoveel tijd je telefoon moet opschonen. Als je hier geen zin in hebt kun je beter gaan voor een 64 GB iPhone. De gemiddelde gebruiker heeft deze hoeveelheid aan opslag nodig. Oudere toestellen die hierover beschikken zijn de iPhone SE, 8, 8 Plus, X. Daarnaast hebben alle refurbished iPhone 11 toestellen minimaal 64 GB geheugen.

Overige kenmerken iPhone

Naast de snelheid, camera en het geheugen zijn er nog andere punten waar je op kunt letten. Zo kan voor jou ook de grootte van het scherm doorslaggevend zijn. Sommige mensen kiezen ook op basis van het materiaal van de achterkant en het frame: is deze van plastic of metaal? Daarnaast kun je nadenken of je liever met een Face ID of Touch ID werkt en of dit mogelijk is op de iPhone.

Over het algemeen geldt natuurlijk: hoe nieuwer het toestel, hoe nieuwer en beter de specificaties ook zijn. Zijn voor jou snelheid, camera en geheugen allemaal even belangrijk? Dan kun je het beste kiezen voor de refurbished iPhone 11 of refurbished iPhone 11 Pro. Een betrouwbare webshop om refurbished iPhones te kopen is Mobico.nl. En als je je nog afvraagt waarom je eigenlijk een iPhone zou kiezen en geen Android? De iPhone is sneller en soepeler doordat Apple werkt met een eigen besturingssysteem. Het toestel en systeem zijn dus optimaal op elkaar afgestemd.