Een goedkope sim only afsluiten, hoe doe je dat?

Bij het afsluiten van een nieuwe sim only is het mooi meegenomen als je niet teveel betaalt. Sterker nog, je wilt natuurlijk zo weinig mogelijk betalen voor een bundel dat goed bij jou past. In dat geval wil je dus een goedkoop sim only abonnement. Hoe kom je tot een goedkoop abonnement? Lees het hier!

Stappenplan voor het afsluiten van een goedkoop sim only abonnement

Wil je het goedkoopste sim only abonnement dat bij jou past vinden? Gebruik daarvoor onderstaand stappenplan:

  1. Gebruik een sim only vergelijker die de goedkoopste abonnementen weergeeft.
  2. Bekijk direct de goedkoopste abonnementen, of bepaal eerst hoeveel data en belminuten/sms’jes je nodig hebt & schuif dan de balken naar wens.
  3. Kies voor een contractduur van twee jaar (indien gewenst) om zo goedkoop mogelijk uit te komen.
  4. Kijk of er bepaalde acties zijn (vergelijkers tonen deze vaak direct) om nog goedkoper uit te komen.
  5. Een geschikt en goedkoop sim only abonnement gevonden? Ga door naar de website van de provider om het abonnement af te sluiten.

Wanneer is een sim only abonnement goedkoop?

Over het algemeen, maar vooral wanneer het sim only’s betreft, is goedkoop een kwestie van mening. Als jij een kleinverbruiker bent en niet veel data, belminuten & sms’jes nodig hebt, zul je waarschijnlijk niet meer dan 10 euro per maand willen betalen en een abonnement van bijvoorbeeld 6 euro goedkoop vinden. Ben je juist een grootverbruiker en verbruik je iedere maand meer dan 10 GB data, dan is een abonnement van 11 euro voor jou waarschijnlijk goedkoop (terwijl dit voor een kleinverbruiker en zijn of haar situatie prijzig is). 

Hoe goedkoop een sim only abonnement is, is dus afhankelijk van je verbruik en situatie. Het is daarom ook persoonlijk en verschillend. Natuurlijk zijn er wel sim only abonnementen die een stuk voordeliger zijn dan andere soortgelijke bundels en daarom als goedkoop kunnen worden gezien. Dit soort abonnementen kun je vaak afsluiten tijdens acties, waardoor het verstandig is aanbiedingen van providers in de gaten te houden. Sommige providers zijn echter ook gewoon goedkoper dan andere providers. Daarover lees je hieronder meer.

Welke provider heeft goedkope abonnementen?

Wanneer je een sim only abonnement wilt, kun je bij veel providers terecht. Niet iedere aanbieder is echter even voordelig. Dat komt doordat bepaalde sim only providers voordeliger kunnen opereren. Dit zijn MVNO’s, oftewel virtuele providers. Deze hebben lagere kosten (geen eigen mobiel netwerk en vaak ook minder promotiekosten), waardoor ze abonnementen goedkoper kunnen aanbieden. 

Wil je een goedkoop abonnement, dan kun je vaak dus beter bij een MVNO terecht. Dit zijn de kleinere aanbieders die dus geen eigen netwerk hebben.