Alles kun je verzamelen

Makkelijk 06 nummer

Wat spaarde jij vroeger? Knikkers waren er in allerlei vormen en kleuren. Het was een uitdaging om de mooiste te verzamelen en die dan niet meer kwijt te raken natuurlijk. Maar ook flippo’s is een enorme hype geweest. Lang daarvoor waren er ook echte postzegelverzamelaars. Was de flippo nog vooral voor de jeugd, postzegels werden ook door volwassenen massaal verzameld. Kreeg je een brief binnen, dan werd de postzegel voorzichtig losgeweekt. Je had helemaal geluk als bleek dat de poststempel niet op de postzegel zat. Hele albums vol met postzegels overal vandaan. Dat zie je vandaag de dag nauwelijks meer. Je kunt dit ook bijna niet meer doen, gezien veel post voortaan digitaal wordt verstuurd. Jammer, want daarmee is voor veel mensen een leuke hobby verloren gegaan. Maar er komen altijd weer nieuwe trends en mogelijkheden voor terug. 

Hoesje voor je telefoon

We leven in een mobiel tijdperk. Er zijn maar weinig mensen meer die niet in het bezit zijn van een smartphone. Niet langer een toestel met een snoer dat aan de muur vastgehangen wordt. In plaats daarvan werden ze eerst steeds kleiner, zodat ze makkelijk in je broekzak paste. En tegenwoordig worden ze weer wat groter, zodat je met het grotere scherm eigenlijk alles kunt doen en zien waar je voorheen nog echt een computer voor nodig had.

Zeker nu we eigenlijk alles met onze mobiele telefoons kunnen, is de noodzaak om ze beter te beschermen ook een stuk groter geworden. En zo zijn de smartphone hoesjes op de markt gekomen. Eenvoudig om je telefoon heen te doen, zodat deze beschermd wordt tegen stoten, vallen en krassen. En dusdanig gemaakt dat je ook met een beschermhoesje nog alles met je telefoon kan doen waar deze voor bedoeld is. 

Spaar ze allemaal

Smartphones zijn er in veel verschillende soorten en maten. Dat betekent ook dat er voor elke telefoon een eigen hoesje gemaakt moet worden. Een iphone 13 hoesje past bijvoorbeeld weer niet om een samsung telefoon heen. Alleen al daarom zou je veel verschillende soorten kunnen verzamelen. Maar het is tegenwoordig ook mogelijk om je telefoonhoesje helemaal te personaliseren. Je kunt je eigen kleurtjes kiezen, net als je eigen opdruk. Een leuke foto van jezelf, je gezin of je allerliefste huisdier bijvoorbeeld. Zo weet je heel eenvoudig jouw telefoon te herkennen, zonder deze te hoeven openen of aanzetten. Misschien is het in dit geval wel veel leuker om telefoonhoesjes te verzamelen die juist wel hetzelfde zijn, dat zal een grotere uitdaging zijn dan het vinden van unieke telefoonhoesjes.