1992, het begin van een nieuw tijdperk

Het jaar 1992 was een jaar om nooit te vergeten, de Koude Oorlog was officieel geëindigd en een nieuw tijdperk werd ingeluid. IBM vond namelijk de eerste smartphone uit. Dit was in beginsel nog onopvallend, maar dit zou snel veranderen.

De Simon Personal Communicator kwam op de markt in 1994, het leek op een walkie talkie, maar dan wel eentje met een touch screen. Bovendien kon je er mee e-mailen en faxen, daarnaast was er een kalender, een adresboek en een afspraakprogramma in verschillende talen.

Millenium

Wat eerst nog een leuke gadget leek veranderde al snel in iets serieus, nadat de smartphone rond het millennium verbonden werd met het 3G netwerk. Er kon vanaf die tijd wereldwijd verbinding gemaakt worden met het internet.

Het werd voor het eerst mogelijk om te vergaderen via video en het zenden van grote bestanden kon ook probleemloos. De prijs was nog echter voor het grote publiek te hoog en daarom bleef het binnen de zakenwereld.

¡Phone

In 2007 kwam de eerste grote ontwikkeling van het apparaat zelf, nadat Steve Jobs de eerste ¡phone introduceerde. Hiermee kon je browsen op het web net zoals bij een computer. Bovendien was Google al behoorlijk ingeburgerd geraakt.

Er werden smartphones van 4 GB en 8 GB aangeboden met een batterij die minstens 8 uur meeging. De wereld veranderde in hoog tempo.

Tegenwoordig wordt geschat dat er bijna 4 miljard smartphone bezitters zijn, dat is de helft van de wereldbevolking. In eigen land geeft de helft van de bevolking aan niet meer zonder smartphone te kunnen.

Het heeft onze manier van werken en communiceren diepgaand veranderd. Binnen een paar seconden heb je contact met de grootste databank en kun je alles moeiteloos opzoeken. Mensen brengen veel tijd door met het bezoeken van social media en dit heeft geresulteerd in een nieuwe manier van zakendoen.

Duurzaam gebruik

Je kunt tegenwoordig alles mobiel bestellen en het wordt dan keurig aan je voordeur geleverd. Allemaal met de smartphone. Het is hoogwaardige apparatuur en daarom gevoelig. Bij verkeerd en slordig gebruik, zoals het laten vallen kan het beschadigd raken.

Het gebruik van smartphone hoesjes zou wat dat betreft geen onderwerp van discussie moeten zijn. Er zijn Samsung hoesjes,  hoesjes voor de ¡Phone, voor ieder merk is er wel een hoesje te vinden.

Je kunt het zelf ontwerpen, er zijn topdesigners die hoesjes ontwerpen, kortom er is een breed scala aan hoesjes op de markt. Ze hebben allemaal gemeen dat ze de smartphone beschermen tegen vallen en stoten. Het zorgt ervoor dat je apparaat langer meegaat en dat is weer goed voor de duurzaamheid.